Γκικάκης, Μάριος (2021) Μικροβιολογικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του βουτύρου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG5_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (0B) |
Abstract
Στην πτυχιακή αυτή εργασία γίνεται έρευνα για τα φυσικοχημικά, οργανοληπτικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του βουτύρου. Επιπλέον παρουσιάζονται και οι παράγοντες που αλλοιώνουν την σύσταση του βουτύρου. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία ιστορική αναδρομή του βουτύρου, που βρίσκει τις ρίζες της μέχρι το 10.000 π.χ., στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφονται οι πρώτες ύλες του βουτύρου, στην συνέχεια στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην μεταποίηση του βουτύρου ενώ στο τέταρτο κεφάλαιο καταγράφονται τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές που πρέπει να έχουν. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρονται τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά του βουτύρου, στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρονται τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του βουτύρου. Τέλος αναφέρονται οι αλλοιώσεις του βουτύρου.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Τσιότσιας Αρσένιος |
Uncontrolled Keywords: | Βούτυρο, Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, Μικροβιολογία |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομία Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 14 Jun 2021 10:15 |
Last Modified: | 14 Jun 2021 10:15 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10944 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |