Χασάν, Μεχμέτ (2017) "Τεχνολογία παρασκευής, ποιοτικά χαρακτηριστικά και διατροφική αξία ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος" Κεφίρ, Οξύγαλα και Κουμίς. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap8_2017.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (393kB) |
Abstract
Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια να γίνουν γνωστές οι διατροφικές αξίες των ζυμούμενων προϊόντων του γάλακτος. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσεται η έννοια της ζύμωσης και γενικότερα η ζύμωση των γαλακτοκομικών προϊόντων. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα τρία ζυμούμενα γαλακτοκομικά προϊόντα, Κεφίρ, Οξύγαλα και Κουμίς στα οποία επικεντρώνεται η εργασία. Γίνεται μια εκτενής ανάλυση της τεχνολογίας παρασκευής τους, των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους αλλά και της διατροφικής τους αξίας. Τέλος μελετώνται οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του προϊόντος
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κασαπίδου Ελένη |
Uncontrolled Keywords: | Ζύμωση, Βουτυρόγαλα, |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 14 Mar 2017 11:17 |
Last Modified: | 14 Mar 2017 12:07 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8601 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |