Ποιότητα γάλακτος

Ανθόπουλος, Γεώργιος (2012) Ποιότητα γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp18_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (356kB)

Abstract

Σε καθημερινή βάση, η πλειοψηφία των ανθρώπων καταναλώνει ικανοποιητικές ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμινών A και D. Όλα αυτά τα συστατικά είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό ανεξάρτητα από την ηλικία του. Η βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων αποτελεί σημαντικό τμήμα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων και ποτών με μερίδια σε βασικά μεγέθη που ξεπερνούν το 15% του συνόλου, ενώ καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του συνολικού μεταποιητικού τομέα της χώρας. Με ετήσιο τζίρο που ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ και διαρκώς αυξάνεται, η ελληνική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων αλλάζει ραγδαία, καθώς νέοι παίκτες και τοπικές γαλακτοβιομηχανίες απειλούν σοβαρά πλέον την κυριαρχία των παραδοσιακά μεγάλων βιομηχανιών. Την «αιχμή του δόρατος», αποτελούν τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και μακράς διαρκείας, όπως το γάλα υψηλής παστερίωσης, το εμπλουτισμένο συμπυκνωμένο γάλα, τα γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά και πρόσθετα, καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και θρεπτικής αξίας για παιδία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κοτανίδης Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Γάλα, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Γαλακτοβιομηχανία
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 14 Mar 2015 18:33
Last Modified: 01 Apr 2015 09:30
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/716

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top