Γιαννακάκη, Χριστίνα (2012) Οι κυριότεροι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απαντώνται στα τρόφιμα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap11_2012.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (11MB) |
Abstract
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στους κυριότερους παθογόνους μικροοργανισμούς που συναντώνται στα τρόφιμα. Οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι οι μύκητες, τα βακτήρια, οι ιοί και τα πρωτόζωα, τα οποία μεταφέρονται μέσω της κατανάλωσης τροφίμων στον άνθρωπο. Τα τρόφιμα για να είναι κατάλληλα προς βρώσιν και να μην αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πρέπει να είναι απαλλαγμένα από παθογόνους μικροοργανισμούς και για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται αντιμικροβιακά και αντιβιοτικά, κατά τον έλεγχο και τον τρόπο παρασκευής τους
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Παθογόνοι μικροοργανισμοί, Αντιβιοτικά, Τροφογενή συμβάματα, Μικροβιολογία τροφίμων, Φυτοφάρμακα, Έλεγχος ποιότητας |
Subjects: | Μ > Μικροβιολογία Τ > Τρόφιμα - Ανάλυση |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 05 Mar 2015 08:08 |
Last Modified: | 30 Sep 2015 10:19 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/312 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |