Παραγωγή, ποιότητα μαργαρινών

Αραγιάννη, Παναγιώτα (2009) Παραγωγή, ποιότητα μαργαρινών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap138_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η μαργαρίνη ως ένα προϊόν που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό γιατί έλυνε πολλά από τα διατροφικά προβλήματα της εποχής. Η μαργαρίνη αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό το βούτυρο. Λόγω της σύστασής του ήταν ιδανική πηγή βιταμινών A & D, ενώ η τιμή του ήταν προσιτή στην Ελληνίδα νοικοκυρά. Έτσι ξεκίνησε η μακρόχρονη πορεία της μαργαρίνης. Φυσική πηγή ω3-ω6 λιπαρών και πλούσιο σε βιταμίνες A, D, Ε και ακόρεστα λιπαρά, η μαργαρίνη συνεχίζει να εφοδιάζει τον οργανισμό σας με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη και ισορροπημένη διατροφή. Έτσι, αποτελεί ένα πλήρες πρωινό ή ένα θρεπτικό σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, για όλη την οικογένεια. Ακόμη χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική και την μαγειρική. Στην εργασία παρουσιάζονται στοιχεία για την εποδεκτικότητα των μαργαρινών από τον Έλληνα καταναλωτή. Τα στοιχεία αυτά είναι δημοσιευμένα από την εταιρία I.R.I.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: ΄Ελαια, Μαργαρίνες, Τύποι μαργαρινών, Εξευγενισμός ελαίων
Subjects: Ε > Έλαια και λίπη, Εδώδιμα
Ε > Ελιά
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 02 Mar 2015 10:38
Last Modified: 09 Nov 2015 12:20
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/260

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top