Βαραχίδη, Ελένη (2022) Προβλήματα σχετικά με τη μικροβιολογία και βιοχημεία στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG50_2022.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (11MB) |
Abstract
Από αρχαιοτάτων χρόνων το γάλα αυτούσιο, είτε μετά από σειρά επεξεργασιών, ήταν μέρος της καθημερινότητας των ανθρώπων. Το γάλα και κατά συνέπεια τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ευαλλοίωτα και σε καμία περίπτωση δεν είναι στείρα. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πάντα υψηλός κίνδυνος είτε λόγω μικροβιολογικών είτε βιοχημικών αιτιών, τα γαλακτοκομικά προϊόντα να μολυνθούν, να αλλοιωθούν, να υποβαθμιστεί η ποιότητά τους και να φέρουν σε κίνδυνο τον καταναλωτή. Για το λόγο αυτόν είναι σημαντικό να λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και να τηρούνται, να εφαρμόζονται στο έπακρον.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Γιάντσης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Γάλα, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Γιαούρτη, Βούτυρο, Τυριά, Αλλοίωση ποιότητας, Μικροβιολογία, Βιοχημεία |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 20 Jan 2023 08:47 |
Last Modified: | 20 Jan 2023 08:47 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/12073 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |