Εξωστρέφεια και στρατηγικές διεθνοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων: Η περίπτωση της ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

Κυριακίδης, Αθανάσιος (2021) Εξωστρέφεια και στρατηγικές διεθνοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων: Η περίπτωση της ΤΙΤΑΝ Α.Ε. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
LX70_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται το φαινόμενο της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, τις στρατηγικές διεθνοποίησης τους καθώς και την μελέτη περίπτωσης της εταιρείας «ΤΙΤΑΝ Α.Ε». Πιο συγκεκριμένα, γίνεται λόγος στις βασικές έννοιες της διεθνοποίησης. Αρχικά αναλύονται οι όροι της διεθνοποίησης, της παγκοσμιοποίησης, στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις διεθνείς επιχειρήσεις και την προ-διεθνοποίηση και διεθνοποίηση τους, επίσης αναλύεται η θεωρία του διεθνούς εμπορίου, τα κίνητρα όπως επίσης τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι της διεθνοποίησης. Παράλληλα, πραγματοποιείται μια εκτενέστερη ανάλυση της διαδικασίας που ακολουθούν γενικά οι επιχειρήσεις που σκοπεύουν να εισχωρήσουν στην διεθνή αγορά. Γίνεται λόγος για μια επιτυχημένη διεθνοποίηση, αναλύοντας τα κριτήρια με τα οποία αξιολογείται μια αγορά όπως, την οικονομική κατάσταση μιας χώρας, την πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα, όπως και την αξιολόγηση του κλάδου και φυσικά των υποδομών. Ειδικότερα, Αναλύεται η διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων, ποιες είναι δηλαδή οι προοπτικές τους και οι καινοτομίες των επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, αναλύεται λεπτομερώς οι κίνδυνου που διατρέχουν οι επιχειρήσεις, οπού αναφέρονται οι κυριότερες μορφές κινδύνων και μια μακροσκελής ανάλυση της στρατηγικής αντιμετώπισης αυτών των κινδύνων από τις επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται οι τρόποι αντιμετώπισης των κινδύνων όπως, η αποφυγή, πρόληψη μείωση αυτών ακόμη η εξωτερική ανάθεση, ο επιμερισμός και η διατήση αυτών των κινδύνων. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με το ερευνητικό κομμάτι οπού υπάρχει η μελέτη περίπτωσης μιας ελληνικής επιχείρησης (ΤΙΤΑΝ Α.Ε) και η παράθεση των βασικών συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτήν.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Πιτόσκα Ηλέκτρα
Uncontrolled Keywords: Διεθνοποίηση επιχειρήσεων, Ανάλυση κινδύνων, Στρατηγικές διεθνοποίησης, Εξωστρέφεια επιχειρήσεων, SWOT
Subjects: Ε > Επιχειρηματικότητα
Ε > Επιχειρήσεις - Ανταγωνιστικότητα
Σ > Στρατηγικός σχεδιασμός
Divisions: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Κοζάνη)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 15 Jun 2022 07:19
Last Modified: 15 Jun 2022 07:19
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11703

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top