Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών σοκολατούχου γάλακτος

Ταρασίδου, Στέλλα (2021) Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών σοκολατούχου γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG76_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του σοκολατούχου γάλακτος. Στο θεωρητικό μέρος γίνεται αναφορά στην παραγωγή γάλακτος, στα στάδια παραγωγής του, καθώς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσο αφορά το πειραματικό μέρος, αναλύθηκαν 10 δείγματα σοκολατούχου γάλακτος που συλλέχθηκαν από καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας και της Βέροιας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε ενεργό οξύτητα, πρωτεΐνη , τέφρα, ξηρή ουσία, λίπος, pH, ιξώδες. Επιπλέον, προσδιορίστηκε η συγκέντρωση σακχάρων, η ποσότητα κακάο, μικροβιολογική ανάλυση. Στο τέλος του πειραματικού μέρους τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με επιστημονική βιβλιογραφία. Με το τέλος της πειραματικής διαδικασίας, η έρευνα απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων που αναλύθηκαν με τις τιμές που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Σοκολατούχο γάλα, Ποιοτικά χαρακτηριστικά, Μικροβιολογική ανάλυση
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 01 Mar 2022 11:21
Last Modified: 01 Mar 2022 11:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11589

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top