Παπαλούδη, Ελισσάβετ (2021) Εναλλακτικά είδη γάλακτος - φυσικοχημική ανάλυση. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
FG16_2021.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Τα τελευταία χρόνια οι διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις του καταναλωτή είναι κάθε μέρα περισσότερες. Μια από τις αλλαγές συμπεριλαμβάνει την αντικατάσταση του ζωικού γάλακτος με φυτικά, καθώς προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιήθηκε σαν πρώτη ύλη. Η παρακάτω πτυχιακή εργασία αναλύει τα οργανοληπτικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά φυτικών γαλάτων σε σχέση με άλλα ζωικά γάλατα. Το παρόν εγχείρημα της παρακάτω εργασίας , η οποία βασίζεται σε βιβλιογραφική αναζήτηση αλλά και σε προσωπική πρωτοβουλία ανάλυσης ορισμένων φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του γάλακτος αμυγδάλου και του γάλακτος καρύδας (όπως pH, οξύτητα, στερεό υπόλειμμα, ειδικό βάρος, τέφρα, λίπος, πρωτεΐνες) παράλληλα με τα αντίστοιχα ζωικών προϊόντων, είναι να συγκεντρώσει τις σημαντικότερες πληροφορίες προς διερεύνηση των προϊόντων αυτών ως αντικαταστάτες των ζωικής προέλευσης προϊόντων.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Σαλακίδου Χρυσάνθη, Τσιότσιας Αρσένιος |
Uncontrolled Keywords: | Γάλα σόγιας, Γάλα αμυγδάλου, Γάλα ρυζιού, Γάλα βρώμης |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 12 Jul 2021 11:36 |
Last Modified: | 12 Jul 2021 11:36 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11022 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |