Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη

Καρυώτης, Κωνσταντίνος (2020) Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap9_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμπο-δίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελευθέρων ριζών, προστατεύο-ντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές η σκόνη σοκολάτας (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες οι αποτελεί ση-μαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δειγμάτων δέκα διαφορετικών δειγμά-των σκόνης σοκολάτας που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιο-ξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαι-νολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπαδάκη Χαρίκλεια
Uncontrolled Keywords: Κακάο, Σοκολάτα σε σκόνη, αντιοξειδωτική ικανότητα
Subjects: Τ > Τρόφιμα - Ανάλυση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 07 Jul 2020 10:28
Last Modified: 07 Jul 2020 10:28
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10341

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top