Κριτήρια και εργαλεία αξιολόγησης ιστοσελίδων τοπικών επιχειρήσεων = Evaluating the websites of local companies: criteria and tools

Κότελη, Αθανασία (2019) Κριτήρια και εργαλεία αξιολόγησης ιστοσελίδων τοπικών επιχειρήσεων = Evaluating the websites of local companies: criteria and tools. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC51_2019.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Στόχος της παρούσας έρευνας, αποτελεί η μελέτη και η αξιολόγηση ιστοσελίδων της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα της Ημαθίας με κριτήριο να ανήκουν στις κατηγορίες ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων και ιστοσελίδων ξενοδοχείων. Στην έρευνα υπήρξε ισορροπία τόσο στην τεχνική όσο και στην θεωρητική προσέγγιση. Η αξιολόγηση σχεδιασμού και λειτουργίας του δείγματος, επιτεύχθηκε μέσω μιας πρωτότυπης σχάρας αξιολόγησης με κριτήρια που θεμελιώθηκαν σε προηγούμενες επιστημονικές μελέτες με περιεχόμενο που εμπερικλείει θέματα όπως πρότυπα κατασκευής ιστοσελίδων, προτιμήσεις των χρηστών και με χαρακτηριστικά παραδείγματα αξιολόγησης ιστοσελίδων του εξωτερικού. Για την πραγματοποίηση του ελέγχου χρησιμοποιήθηκαν επίσης και επιλεγμένα ηλεκτρονικά εργαλεία αξιολόγησης ώστε να είναι τα αποτελέσματα πιο αξιόπιστα. Συνδυαστικά, προσμετρήθηκαν και δεδομένα όπως Ηλεκτρονικό Μάρκετινγκ και Επιχειρείν, SEO καθώς και η χρήση διαφημίσεων από τις σελίδες, που μπορούν να συμβάλλουν στο να θεωρηθεί ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας επιτυχής ή ανεπιτυχής. Τα αποτελέσματα της έρευνας γνωστοποίησαν πως ένα ισχυρό ποσοστό του δείγματος είχε ικανοποιητικό και σε κάποιες περιπτώσεις πολύ καλή απόδοση λειτουργίας με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν. Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο ποσοστό είχε την ανάγκη σημαντικών αλλαγών για τη βελτίωση τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαννακοπούλου Αναστασία
Uncontrolled Keywords: Ημαθία, Αξιολόγηση ιστοσελίδων, Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, Ιστοσελίδες καταστημάτων, Ιστοσελίδες ξενοδοχείων.
Subjects: Δ > Διαδικτυακό μάρκετινγκ
Η > Ηλεκτρονικό εμπόριο
Η > Ηλεκτρονικό επιχειρείν
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 May 2020 17:59
Last Modified: 09 May 2020 17:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10266

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top