Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών παστεριωμένου γίδινου γάλακτος

Γκότσης, Παναγιώτης (2020) Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών παστεριωμένου γίδινου γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap2_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία μελετήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παστεριωμένου γίδινου γάλακτος. Στο θεωρητικό μέρος γίνεται εκτενής αναφορά στην παράγωγή και κατανάλωση του κατσικίσιου γάλακτος, στην τεχνολογία παρασκευής του (στάδια επεξεργασίας) καθώς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Στο πειραματικό μέρος αναλύθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά σε 9 δείγματα γίδινου γάλακτος που πωλούνται συσκευασμένα σε υπεραγορές τροφίμων. Συγκεκριμένα προσδιορίστηκε η χημική σύνθεση του γάλακτος, οι φυσικοχημικές του ιδιότητες, ο έλεγχος νοθείας, η μικροβιολογική του κατάσταση και η θερμική του επεξεργασία. Με την ολοκλήρωση του πειραματικού έργου τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με συναφή επιστημονική βιβλιογραφία. Η έρευνα έδειξε πως δεν υπήρχαν ιδιαίτερες διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων που μελετήθηκαν με τις τιμές που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία και τις διατάξεις του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Γίδινο γάλα, Χημική σύνθεση, Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, Μικροβιολογική κατάσταση, Θερμική επεξεργασία
Subjects: Α > Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα
Γ > Γαλακτοκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 19 Mar 2020 11:42
Last Modified: 19 Mar 2020 11:42
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10247

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top