Τεχνολογία Παρασκευή και ποιοτικός έλεγχος σοκολατούχου γάλακτος

Κοντού, Θωμάς (2022) Τεχνολογία Παρασκευή και ποιοτικός έλεγχος σοκολατούχου γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG12_2022.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Στην παρούσα ερευνητική μελέτη γίνεται ανάλυση της τεχνολογίας παρασκευής του σοκολατούχου γάλακτος καθώς και το ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελέγχονται πριν αυτό γίνει διαθέσιμο στην αγορά και τον καταναλωτή. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται η ιστορική αναδρομή και η προέλευση του κακάο που δίνει το χαρακτηριστικό χρώμα και γεύση. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια ανάλυση της κίνησης του προϊόντος στην παγκόσμια αγορά, το πώς κινείται η αγορά του γάλακτος στην χώρα μας (Ελλάδα) αλλά και οι επιπτώσεις που έχει η εξάπλωση του ιού COVID-19 στην αγορά του σοκολατούχου γάλακτος. Το τρίτο κεφάλαιο αφιερώνεται στα κύρια συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του σοκολατούχου γάλακτος, γίνεται αναφορά για την διατροφική αξία και χημική σύσταση του γάλακτος, την παραγωγική διαδικασία του κακάο και των γλυκαντικών μέσων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και το γιατί γίνεται η χρήση σταθεροποιητών και αρωματικών ουσιών. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση της παραγωγικής διαδικασίας που ακολουθεί μία βιομηχανία γάλακτος για να παραχθεί και να διατεθεί στην αγορά το συγκεκριμένο προϊόν. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται την διατροφική αξία του προϊόντος τόσο κατά την παιδική ηλικία όσο και για τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του μετά την άθληση. Στο έκτο κεφάλαιο αναφέρεται στις εργαστηριακές αναλύσεις που εφαρμόζονται κατά τον ποιοτικό έλεγχο του σοκολατούχου γάλακτος. Τέλος αναφέρονται τα συμπεράσματα των παραπάνω κεφαλαίων

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Σοκολατούχο γάλα, Τεχνολογία παρασκευής, Ποιοτικός έλεγχος, Διατροφική αξία
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 16 Sep 2022 07:37
Last Modified: 16 Sep 2022 07:37
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11943

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top