Διαχρονική μελέτη της τοποθέτησης προϊόντων στον κινηματογράφο. Η περίπτωση των ταινών του James Bond = Α longitudinal analysis of product placement in cinema movies. The case of james bond films

Παπαγιαννάκης, Γεώργιος (2021) Διαχρονική μελέτη της τοποθέτησης προϊόντων στον κινηματογράφο. Η περίπτωση των ταινών του James Bond = Α longitudinal analysis of product placement in cinema movies. The case of james bond films. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC08_2021.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η τοποθέτηση προϊόντων στις ταινίες τους James Bond, που είναι μια σειρά από ταινίες που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι έχουν επιλεχθεί διάφοροι τρόποι και προσεγγίσεις ώστε να πραγματοποιηθεί η τοποθέτηση των προϊόντων. Από τα προηγούμενα γίνεται κατανοητό ότι η κατηγορία παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της τοποθέτησης. Γι’ αυτό τα βασικά μας ερευνητικά ερωτήματα είναι: - Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο είδος της τοποθέτησης και της κατηγορίας στην οποία ανήκει το προϊόν; - Υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην εμπλοκή που έχει ένα προϊόν στην πλοκή του σεναρίου και στην κατηγορία στην οποία ανήκει το προϊόν. - Ποια χαρακτηριστικά της τοποθέτησης μπορούν να επηρεαστούν από την κατηγορία στην οποία ανήκει το προϊόν Για να δοθεί απάντηση σε αυτά τα ερευνητικά ερωτήματα, πραγματοποιήθηκε μια στατιστική ανάλυση με βάση στοιχεία από τις ταινίες μέσα από την παρακολούθηση και των 25 ταινιών οι οποίες έχουν βγει μέχρι αυτή τη στιγμή. Χαρακτηριστικά που ελήφθησαν υπόψιν ήταν οι τύποι τοποθέτησης, οι τύποι εμφάνισης, ο χρόνος εμφάνισης, η ενσωμάτωση στο σενάριο και άλλοι. Αυτή η μελέτη αποτελείται από έξι κεφάλαια. Τα τρία πρώτα κεφάλαια αποτελούν το θεωρητικό μέρος της έρευνας. Τα επόμενα δυο κεφάλαια αποτελούν την εμπειρική μελέτη και το τελευταίο κεφάλαιο εστιάζει στα συμπεράσματα της εμπειρικής μελέτης. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο κεφάλαιο αποτελείται από μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σχετικά με τις έννοιες και τα μοντέλα που εξηγούν πώς λειτουργεί η επικοινωνία και, κατ 'επέκταση, πώς το προϊόν και η τοποθέτηση του λειτουργεί. Το δεύτερο κεφάλαιο παραθέτει ορισμένες βασικές έννοιες της τοποθέτηση προϊόντων. Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις ταινίες οι οποίες έχουν επιλεχθεί ως μελέτη περίπτωσης. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε τις ερευνητικές υποθέσεις και τη μεθοδολογία της εμπειρικής μελέτης. Στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζουμε μια ανάλυση των ερευνητικών δεδομένων και των διατυπωμένων υποθέσεων εξετάζονται. Τέλος, στο έκτο κεφάλαιο, αναφέρεται στα ευρήματα και στο συμπεράσματα της μελέτης. Επιπλέον, σε αυτό το κεφάλαιο, παρουσιάζονται οι περιορισμοί της εμπειρικής μελέτης και προτάσεις για μελλοντική έρευνα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Τσίχλα Ειρήνη
Uncontrolled Keywords: Προώθηση πωλήσεων, Κινηματογράφος, Μελέτη περίπτωσης, Ταινίες του James Bond, Προώθηση προϊόντων.
Subjects: Δ > Διαφήμιση
Π > Προώθηση πωλήσεων
Π > Προϊόντα - Μάρκετινγκ
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 23 Sep 2021 09:52
Last Modified: 23 Sep 2021 09:52
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/11291

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top