Καρυώτης, Κωνσταντίνος (2020) Προσδιορισμός του ολικού φαινολικού περιεχομένου & της αντιοξειδωτικής ικανότητας δειγμάτων σοκολάτας σε σκόνη. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap9_2020.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (4MB) |
Abstract
Ως αντιοξειδωτικά χαρακτηρίζονται οι ενώσεις που έχουν την ικανότητα να παρεμπο-δίζουν τις αντιδράσεις που οφείλονται στην παρουσία ελευθέρων ριζών, προστατεύο-ντας έτσι από τις βλαβερές συνέπειές τους. Στην τάξη των φυσικών αντιοξειδωτικών ανήκουν οι φαινολικές ενώσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές η σκόνη σοκολάτας (Theobroma cocoa L.), προϊόν που καταναλώνεται σε πολλές χώρες οι αποτελεί ση-μαντική πηγή πολυφαινολών. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη δειγμάτων δέκα διαφορετικών δειγμά-των σκόνης σοκολάτας που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά ως προς την αντιο-ξειδωτική τους δράση με τις μεθόδους DPPH και ABTS καθώς και των ολικών φαι-νολικών, με τη μέθοδο FOLIN-CIOCALTEU.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδάκη Χαρίκλεια |
Uncontrolled Keywords: | Κακάο, Σοκολάτα σε σκόνη, αντιοξειδωτική ικανότητα |
Subjects: | Τ > Τρόφιμα - Ανάλυση |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 07 Jul 2020 10:28 |
Last Modified: | 07 Jul 2020 10:28 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10341 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |