Εκτίμηση της ποιότητας του κρέατος με τη χρήση βιοφυσικών μεθόδων

Τσάκαλου, Ελένη (2009) Εκτίμηση της ποιότητας του κρέατος με τη χρήση βιοφυσικών μεθόδων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap7_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Μια πρόκληση που απασχολεί τη βιομηχανία κρέατος είναι η λήψη αξιόπιστων πληροφοριών για την ποιότητα του κρέατος σε όλη τη διαδικασία παραγωγής, οι οποίες τελικά θα παρέχουν μια εξασφαλισμένη ποιότητα των προϊόντων κρέατος για τους καταναλωτές. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση απαιτούνται γρήγορες, ακριβείς και μη επεμβατικές τεχνικές για την πρόβλεψη των τεχνολογικών και αισθητηρίων ιδιοτήτων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουν αναπτυχθεί διάφορες μέθοδοι για να μετρήσουν αντικειμενικά τα ποιοτικά γνωρίσματα του κρέατος. Η πλειοψηφία αυτών των μεθόδων είναι παρεμβατικές, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθεί ένα δείγμα ή ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν ελεγχόμενες από έναν υπολογιστή. Στα τρόφιμα που σχετίζονται με τους μύες, τα κεντρικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να καθοριστούν είναι η σύσταση, η θρεπτική αξία και η εμφάνιση. Διάφορες πολύ ελπιδοφόρες τεχνικές μέτρησης μελετώνται αυτήν την περίοδο και χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια, μερικές από τις οποίες θα είναι σύντομα έτοιμες για βιομηχανική επέκταση

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Τρυφερότητα του κρέατος, Φασματοσκοπικές μέθοδοι, Οπτικοί μέθοδοι, Ηλεκτρινική μικροσκοπία
Subjects: Κ > Κρέας
Τ > Τεχνολογία τροφίμων
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 09:34
Last Modified: 06 Apr 2015 08:33
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/962

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top