Παραγωγή παραδοσιακής Κρητικής γραβιέρας σε παραδοσιακή επιχείρηση γάλακτος του Ν. Ρεθύμνης και προτεινόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

Σπινθουράκης, Χαράλαμπος (2009) Παραγωγή παραδοσιακής Κρητικής γραβιέρας σε παραδοσιακή επιχείρηση γάλακτος του Ν. Ρεθύμνης και προτεινόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap126_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Η Κρήτη χαρακτηρίζεται ως μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς δεν υπήρξε ο κατάλληλος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και δεν έγιναν έγκαιρα οι κατάλληλες θεσμικές και επενδυτικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν προβλήματα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Η Τυροκομική μονάδα Αμαρίου εδρεύει στο χωριό Καλογέρου Δ.Συβρίτου, νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, σε απόσταση 30 χιλιόμετρα από την πόλη. Η περιοχή του Δ.Συβρίτου είναι μια περιοχή κυρίως αγροτική και ελάχιστα τουριστική, με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα αναξιοποίητα και ανεκμετάλλευτα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Η Τυροκομική μονάδα Αμαρίου κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια παραγωγή σκληρών τυριών και τα προϊόντα του έχουν κερδίσει μια σημαντική θέση στην καρδιά των καταναλωτών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Νίκλης Νικόλαος
Uncontrolled Keywords: HACCP, Παρασκευή τυριού, Γραβιέρα, Τηρόπιγμα, Παστερίωση, Παραδοσιακά προϊόντα (Ρεθύμνου)
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 08:43
Last Modified: 06 Apr 2015 08:16
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/952

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top