Σπινθουράκης, Χαράλαμπος (2009) Παραγωγή παραδοσιακής Κρητικής γραβιέρας σε παραδοσιακή επιχείρηση γάλακτος του Ν. Ρεθύμνης και προτεινόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap126_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Η Κρήτη χαρακτηρίζεται ως μία από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δυστυχώς δεν υπήρξε ο κατάλληλος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και δεν έγιναν έγκαιρα οι κατάλληλες θεσμικές και επενδυτικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν προβλήματα σε όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Η Τυροκομική μονάδα Αμαρίου εδρεύει στο χωριό Καλογέρου Δ.Συβρίτου, νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου, σε απόσταση 30 χιλιόμετρα από την πόλη. Η περιοχή του Δ.Συβρίτου είναι μια περιοχή κυρίως αγροτική και ελάχιστα τουριστική, με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα αναξιοποίητα και ανεκμετάλλευτα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα. Η Τυροκομική μονάδα Αμαρίου κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια παραγωγή σκληρών τυριών και τα προϊόντα του έχουν κερδίσει μια σημαντική θέση στην καρδιά των καταναλωτών.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Νίκλης Νικόλαος |
Uncontrolled Keywords: | HACCP, Παρασκευή τυριού, Γραβιέρα, Τηρόπιγμα, Παστερίωση, Παραδοσιακά προϊόντα (Ρεθύμνου) |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο Π > Ποιοτικός έλεγχος Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 20 Mar 2015 08:43 |
Last Modified: | 06 Apr 2015 08:16 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/952 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |