Ποιότητα παραγόμενης φέτας στη βιομηχανία γάλακτος της Ε.Α.Σ. Καστοριάς και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος

Πρέμπτη, Χριστίνα (2009) Ποιότητα παραγόμενης φέτας στη βιομηχανία γάλακτος της Ε.Α.Σ. Καστοριάς και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap28_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Την ονομασία «Φέτα» μπορούν να φέρουν μόνο τυριά που παρασκευάζονται από πρόβειο, ή αιγοπρόβειο γάλα, στραγγίζουν χωρίς πίεση, αλατίζονται ξηρά επιφανειακά και ωριμάζουν για 2 τουλάχιστον μήνες. Η αναλογία του πρόβειου με το γίδινο πρέπει να είναι συγκεκριμένη, δηλαδή δεν πρέπει να υπερβαίνει το γίδινο το 30% και η ελάχιστη περιεκτικότητα σε πρόβειο να είναι 70%. Με βάση τον Κανονισμό 2081/92 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι η ονομασία της Φέτας μπορεί να χαρακτηρίζεται ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Η Φέτα ανήκει στην κατηγορία μαλακά τυριά σύμφωνα με τη νομοθεσία όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τεύχος 2 (Αριθμός φύλλου 892) Αθήνα 13.12.1988. Μαλακά τυριά χαρακτηρίζονται τα τυριά των οποίων η υγρασία δεν υπερβαίνει το 58%.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Παραγωγή φέτας, Στάδια παραγωγής φέτας, Φέτα(HACCP)
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 19 Mar 2015 11:12
Last Modified: 01 Apr 2015 09:55
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/928

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top