Πρέμπτη, Χριστίνα (2009) Ποιότητα παραγόμενης φέτας στη βιομηχανία γάλακτος της Ε.Α.Σ. Καστοριάς και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap28_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Την ονομασία «Φέτα» μπορούν να φέρουν μόνο τυριά που παρασκευάζονται από πρόβειο, ή αιγοπρόβειο γάλα, στραγγίζουν χωρίς πίεση, αλατίζονται ξηρά επιφανειακά και ωριμάζουν για 2 τουλάχιστον μήνες. Η αναλογία του πρόβειου με το γίδινο πρέπει να είναι συγκεκριμένη, δηλαδή δεν πρέπει να υπερβαίνει το γίδινο το 30% και η ελάχιστη περιεκτικότητα σε πρόβειο να είναι 70%. Με βάση τον Κανονισμό 2081/92 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε ότι η ονομασία της Φέτας μπορεί να χαρακτηρίζεται ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Η Φέτα ανήκει στην κατηγορία μαλακά τυριά σύμφωνα με τη νομοθεσία όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τεύχος 2 (Αριθμός φύλλου 892) Αθήνα 13.12.1988. Μαλακά τυριά χαρακτηρίζονται τα τυριά των οποίων η υγρασία δεν υπερβαίνει το 58%.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Παραγωγή φέτας, Στάδια παραγωγής φέτας, Φέτα(HACCP) |
Subjects: | Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο Π > Ποιοτικός έλεγχος |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 19 Mar 2015 11:12 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 09:55 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/928 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |