Η διερεύνηση της σχέσης logistics 3p με την ικανοποίηση του ενδιάμεσου πελάτου σε κλάδο τροφίμων η περίπτωση της VIVARTIA S.A

Καρίμαλη, Μαρία (2009) Η διερεύνηση της σχέσης logistics 3p με την ικανοποίηση του ενδιάμεσου πελάτου σε κλάδο τροφίμων η περίπτωση της VIVARTIA S.A. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap110_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (579kB)

Abstract

Στην παρούσα εργασία αναλύεται, ερευνάται & αξιολογείται εις βάθος η ικανοποίηση των πελατών της εταιρείας VIVARTIA SA (Super Market – μικρά σημεία πώλησης) μετά την αναδιοργάνωση του δικτύου διανομής τον τελευταίο 1 χρόνο. Προς τούτο, διεξήχθη έρευνα με ερωτηματολόγια η οποία απέδωσε τα εξής αποτελέσματα : Λόγω του ότι τα super market υπερτερούν αριθμητικά συγκριτικά με τα μικρά σημεία πώλησης, υπάρχει μια διαφοροποίηση στα αποτελέσματα έρευνας εν συγκρίσει με εκείνη των μικρών σημείων πώλησης που είναι παγιωμένα και μη διαφοροποιημένα. Το μήνυμα το οποίο ανακύπτει από τις δύο πλευρές είναι ότι το καινούργιο σύστημα διανομής τυγχάνει κοινής αποδοχής αλλά έχει ακόμη αρκετά περιθώρια βελτίωσης αφού και οι απαντήσεις οι οποίες και δίδονται αυτό δείχνουν. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας η εταιρεία καταλήγει σε 3 εναλλακτικές προτάσεις. Η πρόταση Α αναφέρει με λίγα λόγια διατήρηση και καλυτέρευση του συνεργάτη μέσω bonus, και διάφορων άλλων κινήτρων οικονομικών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Θεοδοσίου Γεώργιος
Uncontrolled Keywords: Αποθήκευση, Αλυσίδας Προστιθέμενης Αξίας (Value Chain), Third – Party Logistics (3PL), Τροφοδοτική αλυσίδα
Subjects: Ε > Επιχειρήσεις - Ανταγωνιστικότητα
Ε > Εφοδιαστική αλυσίδα
Ι > Ικανοποίηση καταναλωτή
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 12:12
Last Modified: 31 Mar 2015 11:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/865

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top