Η παστερίωση του αγελαδινού γάλακτος

Ζαχαρία, Εύη (2011) Η παστερίωση του αγελαδινού γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp4_2011.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (10MB)

Abstract

Παστερίωση του γάλακτος είναι ο θερμικός αφανισμός του συνόλου περίπου της εν αυτό μικροχλωρίδας και κυρίως των παθογόνων σχιζομυκήτων, βακτηριδίων και πρωτοζώων με την κατά τον δυνατόν ελάχιστη αλλοίωση της σύστασης και της φυσικοχημικής υφής των βιοχημικών συστατικών του γάλακτος. Η αντοχή, την οποία παρουσιάζουν οι διάφοροι μικροοργανισμοί διαφέρει , η δράση της θερμοκρασίας όπως ειπώθηκε , είναι στενά συνδεδεμένη με τον χρόνο δράσης αυτής. Η διαδικασία ονομάστηκε έτσι από τον δημιουργό της Γάλλο βιοχημικό Louis Pasteur.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαραντίδης Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Παστερίωση αγελαδινού γάλακτος, Τύποι παστερίωσης, Ποιοτικός έλεγχος παστερίωσης
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 09:18
Last Modified: 18 Mar 2015 09:18
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/852

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top