Ποιοτικός έλεγχος θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος

Παπαχριστοδούλου, Πηνελόπη (2016) Ποιοτικός έλεγχος θερμικά επεξεργασμένου γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap3_2016.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (654kB)

Abstract

Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, που εκπονήθηκε στο ερευνητικό εργαστήριο, του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στο παράρτημα της Φλώρινας – τμήμα Ε.Π.Ε.Α.Π, έγινε διερεύνηση πάνω στο αγελαδινό γάλα εμπορίου, με σκοπό μια γενικευμένη προσέγγιση της ποιότητας των γαλάτων του εμπορίου. Προκειμένου να ελεγχθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αγελαδινού γάλακτος, έγιναν οι παρακάτω αναλύσεις: λιποπεριεκτικότητα, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, περιεκτικότητα σε λακτόζη, περιεκτικότητα σε στερεό υπόλειμμα, περιεκτικότητα σε Στερεό Υπόλειμμα Άνευ Λίπους (ΣΥΑΛ), ειδικό βάρος, σημείο πήξης, οξύτητα, pH, αλκαλική φωσφατάση, υπεροξειδάση, αντιβιοτικά, συνολικός αριθμός μικροοργανισμών (ΟΜΧ) και κολοβακτηρίδια.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κουντουράς Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Θερμική επεξεργασία γάλακτος, Λιποπεριεκτικότητα, Αλκαλική φασφατάση, Υπεροξειδάση, Ολική μεσόφυλη χλωρίδα
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 09 Nov 2016 11:25
Last Modified: 09 Nov 2016 11:25
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8394

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top