Οι αλλοιώσεις στα συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του κατά την επεξεργασία τους

Λογοθέτης, Ιωάννης (2010) Οι αλλοιώσεις στα συστατικά του γάλακτος και των προϊόντων του κατά την επεξεργασία τους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
zp17_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (263kB)

Abstract

Το αίγειο γάλα είναι πιο εύθραυστο και πιο ντελικάτο συγκριτικά με το αγελαδινό και το πρόβειο. Επηρεάζεται εύκολα αρνητικά από την ακατάλληλη διατροφή των ζώων, από τους ακατάλληλους χειρισμούς αυτών προτού και κατά την άμελξη, από τη μη ικανοποιητική καθαριότητα των σκευών άμελξης, των δοχείων συλλογής και των παγολεκάνων του γάλακτος καθώς και από τους ακατάλληλους χειρισμούς κατά την μεταφορά του. Για την παραγωγή γάλακτος καλής ποιότητας πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρακάτω παράμετροι: Διατροφικά συστατικά του γάλακτος (σύνθεση του γάλακτος). Αριθμός σωματικών κυττάρων του γάλακτος (συσχέτιση με τη μαστίτιδα). Μικροβιακό φορτίο του γάλακτος που σχετίζεται με τις πρακτικές υγιεινής. Νοθεία και κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και αντιβιοτικών. Οσμή, γεύση, άρωμα, εμφάνιση και θερμοκρασία του γάλακτος.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μαραντίδης Απόστολος
Uncontrolled Keywords: Αλλοιώσεις γάλακτος, Συστατικά γάλακτος, Χημική σύσταση γάλακτος
Subjects: Γ > Γαλακτοκομία
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 15 Mar 2015 13:39
Last Modified: 15 Mar 2015 13:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/750

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top