Αποτελέσματα από τη χρήση νέων μέσων και πρακτικών στις βιολογικές καλλιέργειες του Ν. Κοζάνης

Χριστοδούλου, Αναστασία (2006) Αποτελέσματα από τη χρήση νέων μέσων και πρακτικών στις βιολογικές καλλιέργειες του Ν. Κοζάνης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap74_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι να δείξει ότι η χρήση νέων μεσών και πρακτικών βοηθάει ως προς το να έχουμε καλύτερα ποσοτικά, αλλά και ποιοτικά προϊόντα, πράγμα το οποίο αποσκοπεί σε πιο κερδοφόρες εκμεταλλεύσεις. Αυτό επιτεύχθηκε με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου σε τριάντα (30) βιολογικούς παραγωγούς. Στα πρώτα κεφάλαια της εργασίας γίνεται αναφορά στις εισαγωγικές έννοιες της βιολογικής γεωργίας, καθώς επίσης και για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με τα ιστορικά στοιχεία των καλλιεργειών, όπως και με τους εχθρούς και τις ασθένειες που προσβάλουν τις βιολογικές καλλιέργειες των αμπελιών και των ροδάκινων. Έπειτα, ακολουθεί η παρουσίαση των νέων και παραδοσιακών μέσων, καθώς και των πρακτικών που χρησιμοποιούνται σε μια καλλιέργεια. Στο τέλος της εργασίας παρουσιάζονται τα εμπειρικά στοιχεία της έρευνας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραφύλλης Χρυσοβαλάντης
Uncontrolled Keywords: Λιπάσματα, Ροδάκινο, Εσπεριδοειδή, Οπωροφόρα δέντρα, Βιλογική γεωργία
Subjects: Α > Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Τ > Τεχνολογία τροφίμων
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 13 Mar 2015 17:17
Last Modified: 31 Mar 2015 06:34
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/669

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top