Το νερό στη βιομηχανία τροφίμων

Τυπάλδου, Μαριγώ (2006) Το νερό στη βιομηχανία τροφίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap85_2006.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (981kB)

Abstract

Η εργασία αυτή αποτελείται από εννέα κεφάλαια μέσα από τα οποία θα κατανοήσουμε τη χρήση του νερού στη βιομηχανία τροφίμων στα διάφορα του στάδια, μέσα από τις εφαρμογές, την επεξεργασία του, και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Στο πρώτο κεφάλαιο θα γνωρίσουμε τη χρησιμότητα του νερού στη γη, καθώς και το φαινόμενο του υδρολογικού κύκλου. Έπειτα αναφέρονται τα διάφορα χαρακτηριστικά του νερού δηλαδή οργανοληπτικά, ποιοτικά καθώς και οι ιδιότητες του νερού. Το δεύτερο κεφάλαιο περιέχει στοιχεία του νερού στη δημόσια υγεία δηλαδή πιθανές μολύνσεις του νερού, καθώς και τυχόν προβλήματα οσμής και γεύσης. Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο στο οποίο εξετάζονται τα μικροβιολογικά χαρακτηριστικά, και το πλήθος των μικροοργανισμών. Στο τέταρτο κεφάλαιο μελετάται η χημική ποιότητα του νερού, τα είδη των βακτηρίων που υπάρχουν μέσα σε αυτό καθώς και η χρησιμότητα της εγκατάστασης κρίσιμων σημείων ελέγχου.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Γιαβάσης Ιωάννης
Uncontrolled Keywords: Υγειονομική προστασία, Βιομηχανία τροφίμων, Διοξείδιο του χλωρίου, Μόλυνση του νερού, Δημόσια υγεία, Φυσικοχημεία νερού, Επεξεργασία νερού
Subjects: Ν > Νερό
Τ > Τεχνολογία τροφίμων
Υ > Υδάτινοι πόροι - Διαχείριση
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 13 Mar 2015 16:40
Last Modified: 01 Apr 2015 12:12
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/664

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top