Παράγοντες που επηρεάζουν την υγιεινή και την ποιότητα του γάλακτος στο επίπεδο εκτροφής = Factors affecting the health and quality of milk in level of breeding

Τσελέπη, Ελένη (2013) Παράγοντες που επηρεάζουν την υγιεινή και την ποιότητα του γάλακτος στο επίπεδο εκτροφής = Factors affecting the health and quality of milk in level of breeding. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap33_2013.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (417kB)

Abstract

Η παραγωγή ενός ποιοτικού και υγιεινού γάλακτος αποτελείται από ένα σύνολο παραγόντων που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Κύριος παράγοντας του αγελαδινού γάλακτος αποτελεί η φυλή της αγελάδας, η ποιότητα του οποίου διαφέρει από φυλή σε φυλή. Επίσης καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει το στάδιο της γαλακτικής περιόδου στο οποίο βρίσκεται το ζώο. Η κατάσταση της υγείας του ζώου αποτελεί αναπόσπαστο κριτήριο για την παραγωγή του γάλακτος. Η διατροφή συμβάλει καθοριστικά και αποτελεί έναν κύριο παράγοντα αφού μέσω αυτού το ζώο καλύπτει τις ανάγκες τις γαλακτοπαραγωγής του. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο σε μία εκμετάλλευση. Προσωπικό απαλλαγμένο από ασθένειες και με γνώση του αντικειμένου συμβάλλουν σημαντικά στην υγιεινή του ζώου και του σωστού χειρισμού του. Η διαδικασία του αρμέγματος εφόσον πραγματοποιηθεί σωστά συμβάλει στην καλή ποιότητα.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Γαλακτοκομική περίοδος, Διατροφή ζώου, Μαστίτιδα
Subjects: Α > Αγελάδες - Εκτροφή
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 12 Mar 2015 08:27
Last Modified: 30 Mar 2015 12:16
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/604

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top