Διερεύνηση των στάσεων και των απόψεων καταναλωτών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και βιολογικών

Ντανόζας, Θεόδωρος (2010) Διερεύνηση των στάσεων και των απόψεων καταναλωτών προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και βιολογικών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap66_2010.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (3MB)

Abstract

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση των στάσεων και των απόψεων των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Παράλληλα, γίνεται μια προσπάθεια να προσδιοριστεί ο βαθμός υιοθέτησης των καινοτόμων προϊόντων διατροφής. Η εργασία βασίζεται σε πρωτογενή δεδομένα, τα οποία συλλέχθηκαν μέσω ερωτηματολογίων. Το χρονικό διάστημα διεξαγωγής της έρευνας ήταν από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2009, ενώ ο τόπος διεξαγωγής ήταν το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Το δείγμα της έρευνας αποτελείται από 500 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. Για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων χρησιμοποιήθηκε η περιγραφική στατιστική ανάλυση, καθώς και η πολυμεταβλητή στατιστική ανάλυση. Βάση των αποτελεσμάτων της έρευνας, το φύλο, η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση και ορισμένες στάσεις των καταναλωτών για τα βιολογικά και τα ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα φαίνεται να επηρεάζουν το βαθμό υιοθέτησης των καινοτόμων προϊόντων διατροφής.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Βιολογικά προϊόντα, Προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, Υιοθέτηση καινοτόμων προϊόντων διατροφής, Διατροφικοί κίνδυνοι, Προστασία καταναλωτή
Subjects: Β > Βιολογικά προϊόντα
Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Π > Προϊόντα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 08 Mar 2015 07:49
Last Modified: 26 Mar 2015 13:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/429

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top