Εργαστηριακές αναλύσεις ελέγχου ποιότητας γάλακτος

Λαζαρίδου, Μαρία (2012) Εργαστηριακές αναλύσεις ελέγχου ποιότητας γάλακτος. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap12_2012.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Η πτυχιακή αυτή εργασία έχει ως θέμα της το γάλα, τα προϊόντα αυτού και την ποιότητα τους. Ασχολείται με την παρουσίαση του γάλακτος ως νωπό προς επεξεργασία πρωτογενές υλικό και με τους τρόπους εκτίμησης της ποιότητας του καθώς και με τα προϊόντα του, τα οποία πρέπει να ελέγχονται ποιοτικά για να τηρούν κάποιες μικροβιολογικές προδιαγραφές καθώς και συγκεκριμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Θα σας παρουσιάσω επίσης τρόπους ελέγχου νοθείας, ελέγχου ύπαρξης αντιβιοτικών, βαρέων μετάλλων καθώς και άλλων επικίνδυνων ουσιών. Κατά την παρουσίαση των μεθόδων αναφέρονται και παραδείγματα μετρήσεων από εργαστηριακές δοκιμές που έγιναν σε συνεργασία με το εργαστηριακό τμήμα του ποιοτικού ελέγχου της ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε. τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την βοήθειά που μου προσέφεραν.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, Λακτόζη ή γαλακτοσάκχαρο, Πρωτεΐνες, Διατροφική αξία, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Λιποσφαίρια
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 05 Mar 2015 11:12
Last Modified: 05 Mar 2015 11:12
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/330

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top