Μελέτη βελτιστοποίησης ενεργειακών συστημάτων και συμπαραγωγή ηλεκτρισμού θερμότητας σε βιομηχανία τροφίμων

Κόκας, Αλέξανδρος - Φώτης (2014) Μελέτη βελτιστοποίησης ενεργειακών συστημάτων και συμπαραγωγή ηλεκτρισμού θερμότητας σε βιομηχανία τροφίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
M35_2014.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (4MB)

Abstract

Ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η πτυχιακή εργασία είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της βιομηχανίας που χρησιμοποιείται συμβατικά μέσα για την θερμανση των χώρων και για ην παροχή ρεύματος, καθώς και η δυνατότητα αντικατάστασης των συμβατικών συστημάτων με ένα σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού θερμότητας. Η συμπαραγωγή στις μέρες εφαρμόζεται σε πολλούς κλάδους όπως σε θερμοκήπια, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία κια σε βιομηχανίες που είναι και το θέμα της εργασίας. Η συμπαραγωγή έχει ως σκοπό την εκμετάλλευσης της χαμένης θερμικής ενέργειας και την μείωση των ρυπών που καταλήγουν στο περιβάλλον.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Καραγιαννάκης Λουκάς
Uncontrolled Keywords: Ενεργειακή απόδοση κτιρίων, Βιοκλιματικός σχεδιασμός, Αερισμός κτιρίου, Θερμομόνωση κτιρίων
Subjects: Β > Βιοκλιματική αρχιτεκτονική
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 07 Apr 2015 21:15
Last Modified: 11 May 2017 07:51
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1673

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top