Κόκας, Αλέξανδρος - Φώτης (2014) Μελέτη βελτιστοποίησης ενεργειακών συστημάτων και συμπαραγωγή ηλεκτρισμού θερμότητας σε βιομηχανία τροφίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
M35_2014.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (4MB) |
Abstract
Ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η πτυχιακή εργασία είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της βιομηχανίας που χρησιμοποιείται συμβατικά μέσα για την θερμανση των χώρων και για ην παροχή ρεύματος, καθώς και η δυνατότητα αντικατάστασης των συμβατικών συστημάτων με ένα σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού θερμότητας. Η συμπαραγωγή στις μέρες εφαρμόζεται σε πολλούς κλάδους όπως σε θερμοκήπια, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία κια σε βιομηχανίες που είναι και το θέμα της εργασίας. Η συμπαραγωγή έχει ως σκοπό την εκμετάλλευσης της χαμένης θερμικής ενέργειας και την μείωση των ρυπών που καταλήγουν στο περιβάλλον.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Καραγιαννάκης Λουκάς |
Uncontrolled Keywords: | Ενεργειακή απόδοση κτιρίων, Βιοκλιματικός σχεδιασμός, Αερισμός κτιρίου, Θερμομόνωση κτιρίων |
Subjects: | Β > Βιοκλιματική αρχιτεκτονική |
Divisions: | Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 07 Apr 2015 21:15 |
Last Modified: | 11 May 2017 07:51 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/1673 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |