Αλλοιώσεις ξηρών καρπών και φρούτων από μύκητες και παραγωγή μυκοτοξίνων

Ζινίσα, Ελίνα (2008) Αλλοιώσεις ξηρών καρπών και φρούτων από μύκητες και παραγωγή μυκοτοξίνων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap38_2008.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (7MB)

Abstract

Τα προβλήματα της αλλοίωσης των τροφίμων από τους μικροοργανισμούς και των τροφικών δηλητηριάσεων χρονολογούνται από την πρώτη περίοδο παραγωγής τροφίμων ( πριν από 8.000-10.000 χρόνια). Με τις πρώτες προσπάθειες παραγωγής τροφίμων εμφανίστηκαν και τα προβλήματα που συνδέονται με την ταχεία αλλοίωση των τροφίμων λόγω ακατάλληλης αποθήκευσης τους η ασθενειών που μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω των τροφίμων. Ένας από τους κύριους λόγους αλλοίωσης των τροφίμων είναι και οι μύκητες . Οι μύκητες είναι ευκαριωτικοί οργανισμοί που ταξινομούνται παραδοσιακά στο φυτικό Βασίλειο οριζόμενοι ως <<κρυπτόγαμα Θαλλόφυτα χωρίς χλωροφύλλη , που τρέφονται από νεκρή η ζωντανή οργανική ύλη >>. Διακρίνονται όμως τόσο από τα φυτά όσο και από τα ζώα λόγω της ιδιαιτερότητας των σωματικών τους δομών και της αναπαραγωγής τους.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Αφλατοξίνες, Μυκοτοξίνες, Ωχρατοξίνες, Πατουλίνη, Ενεργότητα νερού, Ισόθερμη καμπύλη υγρασίας, Ασφάλεια τροφίμων, Ξηροί καρποί
Subjects: Α > Αγροτική βιοτεχνολογία
Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά
Τ > Τρόφιμα
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 27 Feb 2015 08:08
Last Modified: 01 Apr 2015 12:21
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/155

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top