Ζινίσα, Ελίνα (2008) Αλλοιώσεις ξηρών καρπών και φρούτων από μύκητες και παραγωγή μυκοτοξίνων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap38_2008.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (7MB) |
Abstract
Τα προβλήματα της αλλοίωσης των τροφίμων από τους μικροοργανισμούς και των τροφικών δηλητηριάσεων χρονολογούνται από την πρώτη περίοδο παραγωγής τροφίμων ( πριν από 8.000-10.000 χρόνια). Με τις πρώτες προσπάθειες παραγωγής τροφίμων εμφανίστηκαν και τα προβλήματα που συνδέονται με την ταχεία αλλοίωση των τροφίμων λόγω ακατάλληλης αποθήκευσης τους η ασθενειών που μεταδίδονται στον άνθρωπο μέσω των τροφίμων. Ένας από τους κύριους λόγους αλλοίωσης των τροφίμων είναι και οι μύκητες . Οι μύκητες είναι ευκαριωτικοί οργανισμοί που ταξινομούνται παραδοσιακά στο φυτικό Βασίλειο οριζόμενοι ως <<κρυπτόγαμα Θαλλόφυτα χωρίς χλωροφύλλη , που τρέφονται από νεκρή η ζωντανή οργανική ύλη >>. Διακρίνονται όμως τόσο από τα φυτά όσο και από τα ζώα λόγω της ιδιαιτερότητας των σωματικών τους δομών και της αναπαραγωγής τους.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Αφλατοξίνες, Μυκοτοξίνες, Ωχρατοξίνες, Πατουλίνη, Ενεργότητα νερού, Ισόθερμη καμπύλη υγρασίας, Ασφάλεια τροφίμων, Ξηροί καρποί |
Subjects: | Α > Αγροτική βιοτεχνολογία Κ > Καταναλωτική συμπεριφορά Τ > Τρόφιμα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 27 Feb 2015 08:08 |
Last Modified: | 01 Apr 2015 12:21 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/155 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |