Η συμβολή του αγροτουρισμού στην ανάπτυξη της υπαίθρου

Βραχιολίδου, Νικολέτα (2005) Η συμβολή του αγροτουρισμού στην ανάπτυξη της υπαίθρου. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap59_2005.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (274kB)

Abstract

Ο Αγροτουρισμός είναι κάτι το πρωτόγνωρο στην ζωή μας, είναι ένας νέος όρος τον οποίο προσπαθούμε να εφαρμόσουμε πάνω στα ελληνικά δεδομένα, είναι μια νέα μορφή τουρισμού. Η Ελλάδα είναι χώρα καθαρά γεωργική και μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια που εμφανίστηκε αυτή η έννοια του Αγροτουρισμού κατάφερε να αναπτύξει τον τουρισμό σαν σημαντική οικονομική δραστηριότητα για το ισοζύγιο πληρωμών της. Ο Αγροτουρισμός είναι μια καινούργια δραστηριότητα που δίνει την δυνατότητα στην χώρα μας να αναπτύξει τον αγροτικό και τον τουριστικό της τομέα. Είναι μια μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται σε αγροτικές περιοχές που δεν έχουν κορεστεί τουριστικά και συνδέεται με τις κοινωνικές, πολιτισμικές και κοινοτικές αξίες του κάθε τόπου. Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε κάθε τουρίστα που επισκέπτεται εκείνο τον τόπο να γνωρίζει τα ήθη και τα έθιμά του και να μοιράζεται εμπειρίες.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Αγροτουρισμός, Τουρισμός, Συνεταιρισμοί, Παράδοση, Ήθη και έθιμα
Subjects: Ε > Επιχειρήσεις - Ανταγωνιστικότητα
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 26 Feb 2015 16:39
Last Modified: 31 Mar 2015 11:58
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/134

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top