Η χρήση των νέων τεχνολογιών στις τουριστικές υπηρεσίες: μελέτη περίπτωσης

Ανδρονικίδου, Χαρίκλεια (2020) Η χρήση των νέων τεχνολογιών στις τουριστικές υπηρεσίες: μελέτη περίπτωσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC53_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (5MB)

Abstract

Η τεχνολογία είναι μία επιστήμη η οποία έχει αναπτυχθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη επιστήμη. Ο γρήγορος ρυθμός ανάπτυξης και εξέλιξης της, έχουν αποτελέσει κύριο παράγοντα στην διαμόρφωση της ζωής και της καθημερινότητας του ανθρώπου σε κάθε τομέα. Έτσι λοιπόν, η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών συντέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και οι βιομηχανίες. Ο Τουρισμός, που αποτελεί κομμάτι της βιομηχανίας και συγκεκριμένα της τουριστικής βιομηχανίας, συνδέεται άμεσα με τις νέες τεχνολογίες, εξαιτίας της ανάπτυξης του Διαδικτύου (Internet) και της ανάπτυξης του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web). Η δημιουργία λοιπόν ενός ηλεκτρονικού τουριστικού οδηγού κρίνεται απαραίτητη, τόσο για την προβολή ενός προορισμού όσο για την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων. Στόχος της παρούσας πτυχιακής είναι να αναδειχθεί η σύνδεση και η αλληλεξάρτηση των νέων τεχνολογιών με τις τουριστικές υπηρεσίες. Για αυτόν τον λόγο με το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου «Wordpress», δημιουργήθηκε ένας εικονικός ηλεκτρονικός τουριστικός οδηγός για την Καστοριά. Το λογισμικό Wordpress, έχει συντελέσει στον ηλεκτρονικό τουρισμό (e-tourism), διότι είναι ένα εύχρηστο και μη χρονοβόρο μέσο, το οποίο μπορεί να ενισχύσει και να αναδείξει μία τουριστική περιοχή.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Παπατσιμούλη Μαρία
Uncontrolled Keywords: Νέες τεχνολογίες, Ηλεκτρονικός τουρισμός, Wordpress, Παγκόσμιος ιστός, Τουριστικές υπηρεσίες, Τουριστικός οδηγός, Καστοριά.
Subjects: Δ > Διαδικτυακό μάρκετινγκ
Ι > Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Τ > Τεχνολογία
Τ > Τουριστική ανάπτυξη
Τ > Τουριστικό μάρκετινγκ
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 20 May 2021 10:07
Last Modified: 20 May 2021 10:07
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10899

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top