Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού Μπάτζος που πωλείται επι ζυγίω σε καταστήματα τροφίμων

Καραβατάκης, Κωνσταντίνος (2020) Ποιοτικά χαρακτηριστικά δειγμάτων τυριού Μπάτζος που πωλείται επι ζυγίω σε καταστήματα τροφίμων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
FG6_2020.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ημίσκληρου τυριού «ΜΠΑΤΖΟΣ», το οποίο αγοράστηκε επί ζυγίω από καταστήματα τροφίμων που εδρεύουν στη Δυτική Μακεδονία και την Ημαθία, αναφορικά με τη χημική του σύνθεση αλλά και την διατροφική του αξία.Ο ι αναλύσεις των δειγμάτων έγιναν στο Ερευνητικό Εργαστήριο του Τμήματος Γεωπονίας (πρώην Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Μακεδονίας) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στα δείγματα έγινε προσδιορισμός της χημικής τους σύνθεσης και ειδικότερα για την της περιεκτικότητα τους σε υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, λίπος και χλωριούχο νάτριο. Τα δείγματα εξετάστηκαν επίσης για την οξύτητά τους (περιεκτικότητα σε γαλακτικό οξύ) και την ενεργό οξύτητα (pH) ως κριτήριο φρεσκότητας. Μελετήθηκε επίσης η διατροφική αξία του τυριού σύμφωνα με τις ισχύουσες διατροφικές οδηγίες. Η μελέτη μας έδειξε ότι δεν υπήρχαν σημαντικές διαφορές των αποτελεσμάτων μας σε σχέση με προηγούμενες έρευνες αλλά και ότι υπήρχε συμμόρφωση, σε γενικό επίπεδο, με τις προδιαγραφές της νομοθεσίας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κασαπίδου Ελένη
Uncontrolled Keywords: Ημίσκληρο τυρί Μπάτζος, Δυτική Μακεδονία, Ημαθία, Χημική σύνθεση, Διατροφική αξία, Φρεσκότητα
Subjects: Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Τ > Τυροκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 06 Nov 2020 11:06
Last Modified: 06 Nov 2020 11:06
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/10667

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top