Κατσούλη, Σοφία (2018) Η αμπελοκαλλιέργεια στην Κρήτη – Γηγενείς ποικιλίες και οι προοπτικές εξέλιξής τους. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
fp3_2018.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (2MB) |
Abstract
Ξεκινώντας από την ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας στην Κρήτη, καταγράφονται οι ντόπιες ποικιλίες, οι οποίες είτε εξακολουθούν να καλλιεργούνται στα γεωγραφικά όρια του νησιού είτε έχουν διαδοθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αναφέρονται ποικιλίες λευκές και έγχρωμες ποικιλίες οινοποιίας, τα αμπελογραφικά τους χαρακτηριστικά, καθώς και τα χαρακτηριστικά των οίνων που προκύπτουν από αυτές. Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά στην αμπελοκαλλιέργεια, όπως αυτή εφαρμόζεται στην Κρήτη, περιγράφοντας τόσο τον συμβατικό, όσο και τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους ζωικούς εχθρούς και ασθένειες που προσβάλλουν την άμπελο στο στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Βάση όλων των παραπάνω, εντοπίζονται θέματα όπου μπορούν να αλλάξουν και να δοθούν νέες προτάσεις, με σκοπό την ανάπτυξη της καλλιέργειας στην περιοχή.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Παπαδόπουλος Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Αμπελοκαλλιέργεια, Κρήτη, Εχθροί και ασθένειες της αμπέλου, Οινοποιεία της Κρήτης |
Subjects: | Α > Αμπελοκαλλιέργεια |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 10 Oct 2018 06:57 |
Last Modified: | 10 Oct 2018 06:57 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9745 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |