Αστερίου, Θεοδώρα Α. (2018) Εσωτερικός σχεδιασμός και διακόσμηση σημείου πώλησης κρεάτων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
BS29_2018.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (4MB) |
Abstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σα στόχο να προτείνει μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση στο χώρο των κρεοπωλείων. Μέχρι στιγμής ο χώρος των κρεοπωλείων είναι ένας χονδροειδής χώρος στον οποίο εκτίθενται τα κρέατα κρεμασμένα από τσιγκέλια μέσα σε διάφανη ψυγεία. Ο κρεοπώλης φοράει τη συνηθισμένη αιματοβαμμένη ποδιά του και με όπλο του το χαμόγελο προσπαθεί να δελεάσει και εν τέλει να πουλήσει το προϊόν του. Όλα αυτά πραγματοποιούνται σε ένα χώρο, ο οποίος όμως δεν παίζει κανένα μορφολογικό ρόλο στην όλη ιστορία. Ο σκοπός του είναι μόνο λειτουργικός, είναι μόνο για να στεγάσει την αγοραπωλησία και τον εξοπλισμό συντήρησης του κρέατος. Ωστόσο τι συμβαίνει με την ραγδαία εξέλιξη της εικόνας που έχει εισβάλλει σε κάθε τομέα της ζωής του ανθρώπου –και δεν θα μπορούσε μην συμπεριληφθεί και η σχεδόν καθημερινή επίσκεψη σε ένα κρεοπωλείο-. Η παρούσα πτυχιακή εργασία διαρθρώνεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος γίνεται λόγος για την πορεία εξέλιξης τόσο επαγγέλματος του κρεοπώλη όσο και του χώρου στον οποίο στεγαζόταν το εν λόγω επάγγελμα. Ο επαγγελματίας κρεοπώλης εργάστηκε σε πολλούς χώρους περιτριγυρίζοντας από το δρόμο και την ύπαιθρο, έφτασε να στέκεται ακίνητος και να περιμένει τον πελάτη του στις υπαίθριες αγορές και στις παράγκες του τότε μέχρι τα κρεοπωλεία και τις μπουτίκ κρεάτων του σήμερα.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Κυράτσης Παναγιώτης, Ευκολίδης Νικόλαος |
Uncontrolled Keywords: | Σχεδιασμός κρεοπωλείου, Σχεδίαση κρεοπωλείου |
Subjects: | Σ > Σχέδιο, Βιομηχανικό |
Divisions: | Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Bιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 20 Aug 2018 11:15 |
Last Modified: | 20 Aug 2018 11:15 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/9604 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |