Η παλαίωση των οίνων

Τουλγαρίδου, Βασιλική (2009) Η παλαίωση των οίνων. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap117_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (6MB)

Abstract

Το κρασί, βάσει του νομοθετικού ορισμού του, παράγεται αποκλειστικά από την αλκοολική ζύμωση των σταφυλιών. Η περιγραφή λοιπόν της παραγωγής του κρασιού, πρέπει να ξεκινήσει από την περιγραφή του σταφυλιού, του καρπού του αμπελιού. Στο πρώτο κεφάλαιο αναπτύσσεται η διαδικασία παραγωγής κρασιού, τόσο την λευκή, όσο και η ερυθρή οινοποίηση, από την συγκομιδή μέχρι την παλαίωση. Είναι γενικά αποδεκτό ότι το κρασί γίνεται καλύτερο και βελτιώνει το χαρακτήρα του όσο παλαιώνει. Βέβαια, όλα τα είδη κρασιού δεν έχουν την ίδια διάρκεια ζωής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, κάθε τύπος κρασιού να είναι απολαύσιμος σε διαφορετική ηλικία καθώς εξελίσσεται δυναμικά μέσα στον χρόνο μέσα από διαφορετικές συνεχείς και πολύπλοκες χημικές διαδικασίες.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Μπουλούμπαση Ελισάβετ
Uncontrolled Keywords: Αναγωγική παλαίωση, Οξειδωτική παλαίωση, Προϊόντα βαρελιού, Ερυθρή λευκή και ροζέ οινοποίηση
Subjects: Ο > Οίνος και οινοποιία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 20 Mar 2015 09:06
Last Modified: 06 Apr 2015 08:24
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/957

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top