Ντάλη, Κυράνα (2009) Ποιότητα και ποιοτικός έλεγχος ερυθρών οινών. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap144_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (855kB) |
Abstract
Σήμερα, καλλιέργειες αμπελιών πολλών και διαφορετικών ποικιλιών συναντώνται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και υπάρχει μεγάλη διασπορά της παραγωγής του οίνου. Στο πρώτο κεφαλαίο της παρούσα εργασίας, αναφέρονται πληροφοριακά και στατιστικά στοιχεία σχετικά με την παραγωγή και την υφισταμένη κατάσταση του οίνου στη χώρα μας. Στη συνέχεια γίνεται μια αναφορά στο κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγή και την αγορά του οίνου στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφονται η προετοιμασία του τρύγου, η συγκομιδή και τα στάδια της διαδιακασίας οινοποίησης. Επίσης, περιγράφονται οι ιδιαιτερότητες που εμφανίζει η παραγωγή των ερυθρών οίνων, οι διαφορές μεταξύ βιομηχανικής και χωρικής επεξεργασίας. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια πιο αναλυτική εξέταση των στοιχείων που επηρεάζουν την ποιότητα του οίνου. Στο τέταρτο κεφάλιο γίνεται μια παράθεση μελετών σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει στον άνθρωπο η κατανάλωση του ερυθρού οίνου. Η εργασία ολοκληρώνεται με την εξαγωγή των συμπερασμάτων που προκύπτουν αναφορικά με την ποιότητα των Ελληνικών ερυθρών οίνων και την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Οίνος(HACCP), Τύποι οίνων,Οφέλη κρασιού, Ερυθρή οινοποίηση |
Subjects: | Ο > Οίνος και οινοποιία Π > Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 19 Mar 2015 07:31 |
Last Modified: | 11 Nov 2015 09:47 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/904 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |