Μέλι βιολογικά πιστοποιημένο

Νικολοπούλου, Δήμητρα (2009) Μέλι βιολογικά πιστοποιημένο. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap125_2009.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (522kB)

Abstract

Το μέλι είναι ένα ζαχαρούχο προϊόν προερχόμενο από ορισμένα έντομα, κυρίως των μελισσών. Η μεγάλη συγκομιδή του ξεκινάει στις αρχές του καλοκαιριού. Το μέλι χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα κυρίως με την προέλευση και τον τρόπο παραγωγής του. Οι δύο κυριότερες κατηγορίες είναι το μέλι από νέκταρ και αυτό από μελιτώματα. Η μελισσοκομία παγκοσμίως διακρίνεται για την μεγάλη της προσφορά, καθώς είναι μία οικονομική δραστηριότητα που όχι μόνο δε βλάπτει το περιβάλλον, αλλά είναι θετική προς αυτό και επιπροσθέτως παρέχει μεγάλα οικονομικά οφέλη. Στην Ελλάδα, η μελισσοκομία υφίσταται από τον 15ο αιώνα π.Χ. τονίζοντας τον σπουδαίο διατροφικό και θεραπευτικό χαρακτήρα του μελιού, κυρίως για δερματικές παθήσεις αλλά και διάφορα παθολογικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.

Item Type: Thesis (BSc)
Uncontrolled Keywords: Θεραπευτικό μέσο, Φυσικές ιδιότητες, Βασιλικός πολτός, Κατηγορίες μελιού
Subjects: Β > Βιολογικά προϊόντα
Μ > Μελισσοκομία
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Καταθετηρίου
Date Deposited: 18 Mar 2015 19:56
Last Modified: 20 Mar 2015 11:39
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/902

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top