Παρλαπανίδου, Χριστίνα (2017) Παραγωγή οίνου και βασικές οινολογικές αναλύσεις. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap9_2017.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Η παρούσα εργασία περιλαμβάνει τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να διαπιστευτεί το σύνολο των διαδικασιών παραγωγής του οίνου. Η μελέτη αυτή ξεκινά από τα πρώτα στάδια παραγωγής των σταφυλιών, που όπως θα διαπιστωθεί στη συνέχεια, συμβάλουν σημαντικά στη ποιότητα του οίνου. Επιπλέον, παρουσιάζονται όλες οι διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται, έτσι ώστε να παραχθούν οίνοι διαφορετικού τύπου και διαφορετικού οινολογικού χαρακτήρα. Για τη μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκαν ορισμένες αναλύσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο την ανάλυση των διαφόρων οίνων, ως προς κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους που αφορούν τον ποιοτικό έλεγχο αυτών. Οι αναλύσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια εργαστηριακής μελέτης με τη βοήθεια των απαραίτητων πειραμάτων. Ο σκοπός, λοιπόν της μελέτης αυτής, είναι να γίνουν κατανοητές οι διαδικασίες παραγωγής του οίνου, καθώς επίσης και να αξιολογηθούν οι αναλύσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν τα αποτελέσματα είναι αληθή και εντός της ισχύουσας νομοθεσίας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Τσακίρης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Οινοποίηση, Αφρώδες, Παλαίωση, Οξύτητα, Σάκχαρα, Αλκοόλ. |
Subjects: | Ο > Οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 20 Mar 2017 12:16 |
Last Modified: | 20 Mar 2017 12:16 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8620 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |