Ποιοτικός έλεγχος νωπού γάλακτος- Κατασκευή πρότυπης καμπύλης για τη μέτρηση της ΟΜΧ, με τη συσκευή μ-TRAC

Καραγιάννη, Φωτεινή (2017) Ποιοτικός έλεγχος νωπού γάλακτος- Κατασκευή πρότυπης καμπύλης για τη μέτρηση της ΟΜΧ, με τη συσκευή μ-TRAC. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap1_2017.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Το γάλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου, από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής του. Το γάλα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό, αλλά περιέχονται σε αυτό και διάφοροι υδατάνθρακες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και κάποιο ποσοστό λίπους. Στην παρούσα πτυχιακή έγινε μια προσπάθεια εκτίμησης του πληθυσμού των μικροοργανισμών που μπορούν να αναπτυχθούν στο γάλα με το πέρασμα των ημερών όταν σε αυτό δεν έχει υποστεί κάποια θερμική επεξεργασία. Τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τρία, νωπό αγελαδινό γάλα τριών ημερών, δυο ημερών και γάλα ημέρας. Η καταμέτρηση του συνολικού φορτίου μικροβίων έγινε με τη σύγκριση δυο μεθόδων, της πρότυπης μεθόδου των τρυβλίων και της καταμέτρησης της ΟΜΧ με τη συσκευή μ-TRAC. Στα πλαίσια της εργασίας αυτής έγιναν και έλεγχοι στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του γάλακτος, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αλλοιώσεις σε αυτά με το πέρασμα των ημερών.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Κουντουράς Κωνσταντίνος
Uncontrolled Keywords: Αγελαδινό γάλα, Βακτήρια, Ζυμώσεις, Μικροβιολογικός έλεγχος
Subjects: Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 14 Mar 2017 07:50
Last Modified: 14 Mar 2017 07:50
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8594

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top