Βούβλιας, Δημήτριος Γ. (2016) Παραδοσιακές ποτοποιίες: σύγχρονες δυνατότητες και προοπτικές. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
L22_2016.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Αρχικά, παρουσιάζονται στοιχεία του κλάδου ποτοποιίας, αναφέρονται πληροφορίες σχετικά με τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και δίνεται μια γενική εικόνα για τα ποιο γνωστά ελληνικά αποστάγματα και ποτά. Στη συνέχεια, επισημαίνονται οι έννοιες της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π), της Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) και του Ιδιότυπου Παραδοσιακού Προϊόντος (Ι.Π.Π), ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στα οικονομικά στοιχεία του κλάδου ποτοποιίας για τα έτη 2012 - 2014. Ακόμη, γίνεται αναφορά στις εξαγωγές των αλκοολούχων ποτών, ενώ μελετάται η περίπτωση του «Κουμκουάτ Κέρκυρας», όσον αφορά, την ιστορία του, τα οφέλη του, τον τρόπο παρασκευής και διάθεσής του. Τέλος, πραγματοποιείται έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το «Κουμκουάτ» και τα παράγωγά του.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Πιτόσκα Ηλέκτρα |
Uncontrolled Keywords: | Εταιρίες ποτών, Κλάδος ποτοποιίας, Βιομηχανία τροφίμων και ποτών, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π), Ελληνικές Ποτοποιίες, Εξαγωγές αλκοολούχων ποτών, Παραδοσιακά ποτά, Κουμκουάτ Κέρκυρας (Μελέτη περίπτωσης), Ερωτηματολόγιο |
Subjects: | Ε > Εταιρείες Π > Ποτά |
Divisions: | Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας > Τμήμα Λογιστικής (Κοζάνη) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 06 Mar 2017 08:32 |
Last Modified: | 06 Mar 2017 08:32 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8561 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |