Δημητρίου, Ανδρέας (2016) Οργάνωση και λειτουργία σύγχρονου τυροκομείου στο νομό Φλώρινας. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
zp4_2016.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Στην παρούσα εργασία γίνεται η παρουσίαση του σύγχρονου τυροκομείου της οικογένειας Δημητρίου, στη Μαρίνα Φλώρινας. Γίνεται μια σύντομη περιγραφή του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στον νομό Φλώρινας, με έμφαση στην παραγωγή του αιγοπρόβειου γάλακτος. Περιγράφονται οι σημαντικότερες φυλές των ζώων που εκτρέφονται γι’αυτόν τον σκοπό καθώς και τα παραγωγικά τους χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια υπάρχει αναφορά για τη λειτουργία και την οργάνωση του τυροκομείου καθώς και η παρουσίαση των προϊόντων που παράγονται σε αυτό.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Μπόνος Ελευθέριος |
Uncontrolled Keywords: | Αιγοπρόβειο γάλα, Φυλή Χίου, Καραγκούνικη φυλή, Φυλή Μυτιλήνης, Φυλή Lacaune, Φυλή Φρισλανδίας |
Subjects: | Τ > Τυροκομία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 02 Dec 2016 10:27 |
Last Modified: | 02 Dec 2016 10:27 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8435 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |