Ευαγγελινού, Αντιγόνη (2016) Ποιοτικός έλεγχος δειγμάτων Ελαιόλαδου από την περιοχή της Χαλκιδικής. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap13_2016.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (1MB) |
Abstract
Σκοπός της παρούσας ερευνητικής πτυχιακής εργασίας είναι να γίνει έλεγχος ποιοτικών χαρακτηριστικών δειγμάτων ελαιόλαδου που παράγονται στην περιοχή της Χαλκιδικής. Ελέγχθηκαν η οξύτητα, τα υπεροξείδια και οι σταθερές Κ232 και Κ270 των δειγμάτων. Αρχικά δίνεται μια περιγραφή των ποικιλιών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του ελαιόλαδου, αναφέρονται τα χαρακτηριστικά του κλάδου της ελαιουργίας στην περιοχή μελέτης, ενώ τέλος γίνεται και μια γενική παρουσίαση του ποιοτικού ελέγχου στα τρόφιμα. Επιπλέον, γίνεται παρουσίαση των ποιοτικών χαρακτηριστικών κάθε κατηγορίας ελαιόλαδου, και παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του προσδιορισμού της Οξύτητας, των υπεροξειδίων και των συντελεστών απορρόφησης Κ232 και Κ270, των 11 δειγμάτων για το 2013 και των 6 για το 2014
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Αλλοιώσεις του ελαιολάδου, Χαλκιδική, Κατηγορίες ελαιολάδου, Ελαιοποιήσιμες ποικιλίες |
Subjects: | Ε > Ελαιόλαδο Ε > Ελιά - Ελλάδα |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 10 Nov 2016 09:59 |
Last Modified: | 10 Nov 2016 09:59 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8405 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |