Δόνγκα, Μαρία (2016) Η καλλιέργεια της μηλιάς και αξιολόγηση κριτηρίων συλλεκτικής ωριμότητας για βέλτιστη συντηρησημότητα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap8_2016.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (3MB) |
Abstract
Η πτυχιακή αυτή πραγματοποιήθηκε για να παρατηρηθούν οι σταδιακές αλλαγές των κριτηρίων ωριμότητας των μήλων και η αναγνώριση του κατάλληλου σταδίου συγκομιδής για βέλτιστη συντηρησημότητα. Οι μέθοδοι που ακολουθήθηκαν για την επίτευξη του πειράματος είναι οπτικός χαρακτηρισμός του χρώματος του φλοιού και των σπερμάτων, μέτρηση της συνεκτικότητας της σάρκας με πενετρόμετρο, τεστ ιωδίου για την κατανομή των σακχάρων, μέτρηση των Διαλυτών Στερεών Συστατικών και τέλος μέτρηση της οξύτητας. Για να έχουν όμως οι παραπάνω μέθοδοι σωστά αποτελέσματα θα έπρεπε οι καρποί να είναι υγιείς και να μην έχει επέλθει η σήψη. Οι ημερομηνίες έναρξης συγκομιδής των μήλων δεν είναι κάθε χρονιά οι ίδιες, καθώς επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες, τις καλλιεργητικές φροντίδες όπως και από τις θερμοκρασίες που επικρατούν την συγκεκριμένη καλλιεργητική χρονιά. Για τον λόγο αυτό την περίοδο συγκομιδής πρέπει να γίνονται οι μετρήσεις που προαναφέρθηκαν.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Corporate Creators: | Τσακίρης Ιωάννης |
Uncontrolled Keywords: | Κριτήρια Ωριμότητας, Smart Fresh, Βέλτιστη Συντήρηση, Κριτήρια Συλλεκτικής ωριμότητας, Κριτήρια Ωριμότητας για κατανάλωση |
Subjects: | Μ > Μηλιά |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Βιβλιοθήκης |
Date Deposited: | 10 Nov 2016 09:10 |
Last Modified: | 10 Nov 2016 09:10 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8400 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |