Συνεταιρισμός μαστιχοπαραγωγών Χίου: σχέσεις και παράγοντες μεταξύ μελών και συνεταιρισμού

Χαζάκης, Μιχάλης (2016) Συνεταιρισμός μαστιχοπαραγωγών Χίου: σχέσεις και παράγοντες μεταξύ μελών και συνεταιρισμού. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
epeap6_2016.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (1MB)

Abstract

Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο τον προσδιορισμό των παραγόντων που καθορίζουν την οικονομική και κοινωνική συμπεριφορά των Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τη σχέση τους με το συνεταιρισμό. Ο συνεταιρισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ενώ παράλληλα θεωρείται ένας συνεταιρισμός πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα. Η έρευνα διεξήχθη με τη μορφή ερωτηματολογίου που περιείχε κλειστού τύπου ερωτήσεις σχετικές με τη παραγωγή, τη παραλαβή, τον καθαρισμό, την επεξεργασία, τη συσκευασία και τη προώθηση της μαστίχας σε νέες αγορές. Τις απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα, έδωσαν 159 παραγωγοί, οι οποίοι γνωρίζουν καλά όλη τη διαδικασία παραγωγής του προϊόντος και τον κόπο αλλά και το χρόνο που χρειάζεται έτσι ώστε να δημιουργηθεί το φυσικό προϊόν της μαστίχας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Χατζηθεοδωρίδης Φώτιος
Uncontrolled Keywords: Αγροτικοί συνεταιρισμοί, Αναγκαστικοί συνεταιρισμοί
Subjects: Μ > Μαστίχα - Ελλάδα - Χίος
Divisions: Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 10 Nov 2016 08:39
Last Modified: 10 Nov 2016 08:40
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8398

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top