Δημόσιες σχέσεις και πολιτιστικοί - εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Μελέτη περίπτωσης του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης

Αλεξούδη, Ευαγγελία and Λέκκος, Νικόλαος (2016) Δημόσιες σχέσεις και πολιτιστικοί - εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Μελέτη περίπτωσης του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

[img] Text
DMC71_2016.pdf
Restricted to Registered users only
Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives.

Download (2MB)

Abstract

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται τις Δημόσιες Σχέσεις (ΔΣ) σε πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ως ΔΣ ορίζεται η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ του οργανισμού και του κοινού του με αμοιβαίο όφελος και κατανόηση. Οι ΔΣ ενός οργανισμού προσπαθούν να προσεγγίσουν τις ομάδες κοινού χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των ΔΣ. Ένας Πολιτιστικός – Εκπαιδευτικός Οργανισμός (ΠΕΟ) ως στόχο του έχει την προβολή, έρευνα και συντήρηση των εκθεμάτων του προς το κοινό, με στόχο την εκπαίδευση και την επαφή του κοινού με την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη. Ένας Πολιτιστικός Οργανισμός (ΠΟ) χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες όπως το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να έρθει σε επαφή με το κοινό και να προωθήσει τους στόχους του καθιστώντας το κοινό ως ενεργό. Η παρούσα έρευνα αποτελεί μελέτη περίπτωσης του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης (ΠΕΣ). Στην έρευνα αναζητούνται τα ψηφιακά δημοσιεύματα, τοπικών και μη τοπικών μέσων ενημέρωσης, που αφορούν τη δράση του ΠΕΣ, τους σκοπούς και στόχους του, το περιβάλλον καθώς και τους οικονομικούς παράγοντες που απορρέουν από αυτό. Στη συνέχεια γίνεται αναζήτηση στο διαδίκτυο των δραστηριοτήτων του ΠΕΣ και ποιες από αυτές τις δραστηριότητες αποτελούν μέρος των ΔΣ. Το κεντρικό συμπέρασμα της παρούσας εργασίας είναι πως το διαδίκτυο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελέσει το κυριότερο εργαλείο ΔΣ που μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιος ασκεί καθήκοντα ΔΣ σε έναν πολιτιστικό – εκπαιδευτικό οργανισμό. Επίσης η όλη δράση του ΠΕΣ έχει δείξει πως η χρήση αυτή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει γίνει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, ώστε ο πάρκο να διευρύνει το κοινό του και να επιτύχει τους στόχους του την τελευταία τριετία. Τέλος από την όλη δράση του πάρκου βλέπουμε πως ενώ ξεκίνησε από ένα αφιλόξενο περιβάλλον δημοσιευμάτων που αφορούσαν το ΠΕΣ, έφτασε στο τέλος του 2015 να έχει εδραιωθεί και να είναι σεβαστό στον χώρο τόσο της Καστοριάς και Δυτικής Μακεδονίας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Item Type: Thesis (BSc)
Corporate Creators: Αλβανός Ραϋμόνδος
Uncontrolled Keywords: Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, Καστοριά, Γράμμος, Πολιτιστικοί - Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Ιστορία, Ελλάδα, Μουσεία, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, Εμφύλιος πόλεμος
Subjects: Δ > Δημόσιες σχέσεις
Μ > Μουσεία
Divisions: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ (Καστοριά)
Depositing User: Προσωπικό Βιβλιοθήκης
Date Deposited: 08 Sep 2016 05:59
Last Modified: 08 Sep 2016 05:59
URI: http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/8303

Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)

View Item View Item

Created by  Elidoc

To Top