Βράκας, Παναγιώτης (2009) Η αγορά του κρασιού στην Ελλάδα. BSc thesis, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Text
epeap56_2009.pdf Restricted to Registered users only Available under License Creative Commons Attribution Non-commercial No Derivatives. Download (744kB) |
Abstract
Η εργασία αυτή εξετάζει την αγορά του κρασιού στην Ελλάδα, συγκεκριμένα αναφέρονται οι ποικιλίες (ξένες και ελληνικές) καθώς επίσης και στατιστικά στοιχειά για την πορεία του κρασιού στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και σε Τρίτες χώρες. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται η παραγωγική διαδικασία του κρασιού. Ξεκινά με την πρώτη ύλη που είναι φυσικά το σταφύλι, στη συνέχεια αναφέρεται η γλευκοποίηση που στην ουσία είναι η διαδικασία αποχωρισμού του χυμού του σταφυλιού από τα στερεά συστατικά. Αναφέρεται επίσης η κατεργασία λευκών σταφυλιών όπως και η διαδικασία κόκκινων σταφυλιών αλλά και ο μηχανικός εξοπλισμός που χρειάζεται. Τέλος αναφέρεται η αλκοολική ζύμωση που είναι από τα βασικότερα μέρη της παραγωγικής διαδικασίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι σπουδαιότερες ελληνικές ποικιλίες αλλά και οι ξένες σπουδαιότερες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Στη συνέχεια αυτού του κεφαλαίου αναφέρονται τα μυστικά του ελληνικού αμπελώνα αλλά και οι κυριότερες αμπελοοινικές περιοχές της Ελλάδας.
Item Type: | Thesis (BSc) |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | Παγκόσμια αγορά κρασιού, Ποικιλίες κρασιού |
Subjects: | Α > Αμπελοκαλλιέργεια Ο > Οίνος και οινοποιία |
Divisions: | Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα) |
Depositing User: | Προσωπικό Καταθετηρίου |
Date Deposited: | 17 Mar 2015 07:42 |
Last Modified: | 09 Nov 2015 13:12 |
URI: | http://anaktisis.uowm.gr/id/eprint/813 |
Ενέργειες (απαιτείται σύνδεση)
View Item |